de mary » Mie Dec 16, 2009 10:26 pm
Buna Doinita ,din pacate si eu fac parte la fel ca si Ileana din categoria scepticilor in acest sens ,respectiv de efectuare a vaccinurilor ,undeva pe acest forum a mai fost discutat acest subiect .In esenta vaccinarea influenteaza un sistem vital al organismului -sistemul imunitar ,deci in cazul nostru nici nu ar putea fi vorba ,se stie ca vaccinarea poate avea efecte negative chiar si asupra unui sistem imunitar sanatos ,de obicei se spune doar despre avantajele vaccinurilor trecindu-se cu vederea de fapt ce este mai important.In practica mea medicala am intilnit multe persoane ,sanatoase de altfel carora un vaccin le-a facut mai mult rau decit bine .In cazul nostru, stim majoritatea dintre noi ce inseamna ca sistemul imunitar sa ne fie dereglat deoarece datorita acestui fapt a venit aceasta boala peste noi ,vaccinurile nu fac altceva decit sa stimuleze sistemul imunitar sa produca anticorpi capabili sa distruga acel microb .Din experienta mea profesionala stiu ca la toti pacientii cu boli autoimune vaccinarea este interzisa ,ex poliartita reuamtoida ,sclerodermia ,miozita,hepatitele autoimune,tiroidita utoimuna etc.Deci eu va sfatuiesc ca inainte e a lua o astfel de decizie consultati medicul vostru curant .Se face atita tam tam cu campaniile de vaccinare pentru ca pur si simplu trebuie facute ,sunt bani in joc ,comisioane si multe altele si nu se mai tine cont de fapt de indicatiile efectuarii acestor vaccinuri si se merge cu vaccinarea ca pe banda rulanta nu se tine cont e reactiile care pot sa apara la orice om sanatos ,aceste lucruri le-am aflat cu citiva ani in urma de la un alergolog care mi-a spus ca un pas mare spre evolutia lupusului l-a avut si faptul ca atunci cu un an inaintede a mi se confirma boala facusem si eu un astfel de vaccin. Se pare ca vaccinul se prepara pe baza unor presupuneri ma refer la cel antigripal, cel uman ,se estimeaza,aproximeaza,ce s-ar putea dezvolta in viitorul sezon rece si aceste tulpini sunt inglobate in vaccinul antigripal rezistenta fiind asigurata doar de acele tulpini.....cam atit stiu deocamdata asa ca fiti precauti in acest sens .....cei care sunteti in dubiu mai intrebati persoane specializate in acest sens .Snatate si sa va dea dumnezeu numai bine .Mary