ciclosporina

ciclosporina

Mesajde anca » Joi Iun 03, 2010 7:19 pm

salutare la toata lumea!!!
sper ca sunteti toti bine, sanatosi si voiosi.
doua intrebari as avea si eu, sper sa ma poata lamuri cineva:
1. a luat cineva ciclosporina? stiti cumva ce efecte bune si "nebune" are?
2. stiti ceva despre edemul Quincke? s-a confruntat cineva cu problema asta? ca se pare ca eu m-am pricopsit cu una noua, ca nu aveam destule si suficiente :roll: poate stie cineva cum se trateaza si alte detalii.
va multumesc anticipat! o seara buna tuturor :wink:
Nu le poti avea pe toate. Cum sa spun, ... unde le-ai pune?
anca

Re: ciclosporina

Mesajde mary » Joi Iun 03, 2010 11:15 pm

Draga mea,edemul Quincke este o manifestare alergica ,datorita unor eruptii care se declanseaza in urma administrarii unor medicamente,alimente pe care organismul nu le tolereaza devenind un teren atopic ,unele intepaturi de insecte ,in acest caz se impune un tratamnet de urgenta respectiv administrarea de corticoizi sau injectii cu adrenalina dupa caz .Aceasta afectiun nu este de neglijat deoarece poate duce la o jena respiratorie chiar pina la colaps ,edem glotic ,mare atentie .Sanatate multa .Despre ciclosporina nu stiu prea multe insa citeva relatii pot sa iti dau ,respectiv ca este un imunosupresor si ajuta in transplantul de organe ,previne respingerea lor si mai are si rolul de a mentine evolutia bolilor autoimune in parametri cit de cit normali ,bineinteles cu sacrificiile pe care le facem in urma reactiilor adverse .Un lucru foarte important ,nu se administreaza acest medicament la cei cu functia renala afectata .Acest medicament trebuie prescris doar de catre medici cu foarte multa experienta in tratarea bolilor cu imunosupresoare ,trebuie sa aiba informatii foarte concrete asupra lui astfel pot aparea efecte nedorite chiar si soc anafilactic mai ales pacientilor predispusi la reactii alergice .DECI MARE ATENTIE LA ADMINISTRARE .
mary

Re: ciclosporina

Mesajde anca » Vin Iun 04, 2010 6:27 pm

multumesc pentru raspuns. azi am inceput sa iau ciclosporina, sper sa aiba efect, sa ajung si eu odata la remisie. si cu edemul, pana nu ies rezultatele analizelor, nu sunt sigura, si atunci, ii dau eu de cap...si in cap. o zi buna tuturor!!!:*
Nu le poti avea pe toate. Cum sa spun, ... unde le-ai pune?
anca

Înapoi la Tratamente conventionale