de patricia » Mie Iul 21, 2010 10:29 pm
Draga Elena
nu am trecut prin ceea ce ai trecut tu. dar, avand in vedere ca si eu, ca si tine, imi doresc cu disperare cu bebe si ca am, in acelasi timp, lupus, ma face sa fiu foarte sensibila in fata povestii tale.
Hai sa o luam cu pasi marunti si sa incercam sa privim la aspectele bune ale experientei prin care vei trece.
Este firesc sa te sperie tratamentul pe care urmeaza sa-l iei. si pentru mine si pentru toti ceilalti a fost acelasi soc. as fi vrut insa sa fi existat la acel moment o persoana cu experienta mea de acum care sa-mi spuna ca totusi lucrurile nu sunt atat de rele pe cat ni se prezinta. da, este adevarat ca prospectele medicamentelor contin multe lucruri absolut infricosatoare, dar asta nu trebuie sa te sperie, ci sa te mobilizeze sa-ti concentrezi de acum toata energia spre a reveni la o stare de echilibru. poate ca va trebui sa-ti schimbi un pic prioritatile in viata, poate ca va trebui sa inveti sa te hranesti mult mai sanatos, in fine, sunt multe cai prin care iti poti ajuta organismul. dar, ideea este ca daca iti pastrezi optimismul, poti sa depasesti momentul critic al bolii, fara a suporta toate efectele negative ale medicamentelor. telul tau trebuie sa fie intotdeauna protejarea sanatatii, astfel incat sa reduci cat mai mult, pana la eliminare, daca se poate, medicamentele. oricum, daca te ajuta sa stii, eu nu am resimtit cea mai mare parte din efectele adverse ale medicatiei.
Este adevarat ca medrolul are ca efect o...reasezare a formei fetei. depinde si de cum arati tu. eu, si fara medicament, am obraji de bursucel, asa ca la mine efectul a fost mai evident. stiu insa persoane la care nu se observa prea mult. In plus, depinde si de doza pe care o iei. eu am luat la inceput 32 de mg. dar, pe masura ce scade doza, infatisarea se apropie tot mai mult de normal. deci, este un efect reversibil si, daca doza nu este f mare, nu este foarte vizibil.
Sunt multe alte lucruri pe care trebuie sa le cunosti si care te vor ajuta. multe se regasesc pe forum. dar daca ai orice intrebare, nu ezita. sunt aici si, chiar daca mai tarziu uneori, iti voi raspunde.
In fine, cat priveste problema bebelusului...pentru moment este bine sa o mai amani, cel putin pana vei reusi sa scazi mai mult doza de medicamente si vei intra intr-un oarecare echilibru. totusi, nu este un NU categoric, asa cum mi s-a spus mie cand am fost diagnosticata. sunt multe fete pe forum care au reusit sa duca sarcina pana la capat si au bebei superbi si sanatosi. stiu ca e dureros, mai dureros decat eu pot intelege acum, dar vreau sa te concentrezi pe vindecarea ta si sa pui visul bebe un pic mai tarziu.
eu am trait mult timp cu aceasta durere in suflet si pot sa-ti vand un pont care ajuta mult: sunt multi copii care sunt avizi de tandrete. sunt gradinite sau centre in care copilasii de abia asteapta o mangaiere. Fa o vizita acolo, poate cateva ore pe saptamana poti fi voluntara. nu te speria ca vei obosi. copiii au capacitatea de a te incarca energetic mai mult decat 10 cafele.
totul va fi bine. roaga-te, si Dumnezeu te va ajuta sa gasesti cea mai buna cale!