de cobritza » Mar Iul 27, 2010 6:16 pm
Buna, Crisselena!
Am primit mesajul tau pe yahoo.
Poate ca povestile noastre sint asemanatoare... Dar eu am inteles ca tie ti s-a descoperit lupusul abia dupa ce te-au operat ca sa scoata bebelusul.
Eu aveam diagnosticul de lupus de la virsta de 29 ani si am ramas insarcinata la 36 de ani, deci stiam ce am...
la mine nu a fost vorba de malformatii, ci eu am facut eclamsie...si mi s-a "pietrificat" placenta si astfel bebelusul era condamnat la moarte prin infometare ( avind in vedere ca placenta nu numai ca-l proteja, dar il si hranea). Nu se stie de ce am facut asta. Pe atunci analizele de lupus erau bune si nici macar nu urmam tratament specific lupusului ( nefiind necesar). M-au banuit de o boala genetica legata de coagulare, dar analizele ulterioare au aratat ca nu am niciun fel de anomalie genetica.
Bebelusul meu a trait 2 zile si nu avea nici o malformatie. Chiar medicii au spus ca avea o inima puternica ca a rezistat atita, dar rinichii nu erau inca finalizati si nu a mai putut urina.
Ce pot sa-ti spun? Nu cred ca malformatiile bebelusului tau sint de la lupus, ci mai degraba de la vreun medicament luat cind ai ramas insarcinata in prima saptamina ( atunci se formeaza toate cele, chiar daca este doar un graunte).
Cunosc femei perfect sanatoase, care au nascut copii cu malformatii cardiace si asta a fost...dar apoi au nascut copii sanatosi.
Deci, mai documenteaza-te de la fetele de pe site, fiindca din povestea fiecareia poti invata ceva.
Cu siguranta, daca iti doresti, vei reusi sa ai copilul dorit. Fiind la inceput de boala, ai mari sanse sa stapinesti boala daca esti cuminte si faci tratamentul recomandat de medic, dar in paralel cu medicamente naturiste si regim alimentar.
Nu stiu citi ani ai si cit timp a trecut de cind ai pierdut copilasul, dar iti recomand sa ai rabdare si sa te sabilizezi tu ca sa poti face un bebe sanatos cu riscuri cit mai putine.
Daca ai pierdut de curind copilasul, iti inteleg disperarea si dorinta de a ramine iar insarcinata ( asa am simtit si eu), dar nu risca, fiindca daca lupusul este activ, risti sa fii obligata sa iei medicamente de lupus in timpul sarcinii si atunci te intorci de unde ai plecat: pot apare malformatii ( citeste prospectele de la medicamentele de lupus).
Uite, eu am 40 de ani si curind voi face 41. Nu-mi pasa! traiesc cu speranta ca voi stagna lupusul si voi gasi o fereastra care sa-mi permita sa ramin insarcinata, dar numai daca riscurile sint minime.
Deci, concentreaza-te pe tine, sa stagnezi lupusul ( adica toti anticorpii sa se negativeze- asa cum s-a intimplat multor fete cuminti de pe site care au avut grija de ele) si mereu sa ai in fata dorinta copilasului care sa te mobilizeze sa ai grija de tine si sa nu abandonezi cind deznadejdea te va cuprinde ( fiindca ni se intimpla si asta uneori, cind ne prabusim sufleteste).
Aici, pe site, sint fete care te pot sustine. Sint minunate! si pe mine m-au ajutat si ma gindesc la ele, chiar daca nu am mai intrat site.
Inca ceva! sa ai grija sa nu te vopsesti blonda! eu am facut aceasta greseala si trag si acum ( mi s-au pozitivat mai multi anticorpi).
te pup si ai grija de tine!
Simona