Milyen tápanyagokra van szüksége a szervezetünknek

Legtöbben az élelmiszer-piramis képével nőttünk fel. Emlékszel rá? Minden iskolai könyvben, magazinokban, orvosi várótermekben volt. Évek óta azt mondták nekünk, hogy az utasításai szerint kell enni: az alap a gabonafélék volt, amelyeket nagy mennyiségben tudtunk enni. Aztán voltak zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, hús, hal, tojás. Végül, a tetején, voltak zsírok, édességek, mértékkel fogyasztható.

Ma az élelmiszer-piramis egyre kevésbé használatos. Határa az, hogy nem veszi figyelembe a szervezet valós igényeit, amelyek egyidejűleg szénhidrátokat, fehérjéket, zsírokat, rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat igényelnek. Ezért a legfrissebb orvosi kutatások egy új grafikus ábrázolás kidolgozásához vezettek, amely figyelembe veszi szervezetünk táplálkozási igényeit, és pontosabb választ ad.

Az új képviselet célja, hogy tájékoztasson minket az ételválasztásunkban, hogy könnyebb és azonnali legyen az ételeink összeállítása. Még az otthonon kívül is, hogy megértsük, hogy a megrendelt étel teljes vagy kiegyensúlyozatlan-e. Nem véletlen, hogy a fogyókúrázók egyik fő nehézsége az, hogy mit kell enni ebéd közben, amikor dolgozunk.

Az egészséges táplálkozás étel által kidolgozott Harvard szakértők

Az egészséges táplálkozás étel által kidolgozott Harvard szakértőkAz új képviseletet egészséges ételnek nevezik, amelyet a Harvard T. H. Chan Közegészségügyi Iskola táplálkozási szakértői fejlesztettek ki. A Harvard healthy eating dish pontosan jelzi, hogyan kell minden ételt összeállítani, így kiegyensúlyozott és egészséges, és biztosítja számunkra a fő tápanyagokat, beleértve a makronutrienseket és a mikrotápanyagokat.

A makrotápanyagok szénhidrátok, zsírok, fehérjék, amelyek a fő energiaforrásunkat képviselik. A mikrotápanyagok vitaminok és ásványi anyagok, amelyek elsősorban minimális mennyiségben végeznek szabályozó, védő és szükséges funkciót.

A kiegyensúlyozottság érdekében minden étkezésnek megfelelő arányban kell biztosítania ezeket az elemeket. Tehát ezt nem csak ebédre és vacsorára, hanem reggelire és harapnivalókra is figyelembe kell vennünk.

Hogyan kell az étkezésünknek egészségesnek és kiegyensúlyozottnak lennie? Harvard szakértők válaszolnak nekünk, akik kifejlesztették az egészséges táplálkozás étel: vizuális eszköz, amely jelzi a százalékos szénhidrátok, fehérjék, zsírok és zöldségek fogyasztani. Ez egy praktikus, gyors képviselet, hogy végigvezeti Önt az ételek elkészítésében, még az otthonon kívül is

Hogyan kell az edényt összeállítani

Hogyan kell az edényt összeállítaniA Harvard szakértőinek inspirációjával sok olasz tudós újraértelmezte az egészséges étkezési ételeket, kínálva változatukat, kissé változtatva a nevet és néhány részletet. Annak érdekében, hogy jobban összeegyeztethető legyen a mediterrán étrend ihlette étrendünkkel.

Bármi legyen is a neve, Itt van, hogy az étel kell komponálni, hogy teljes és kiegyensúlyozott, és segít a fogyásban. Ez lehet tekinteni egy egyedülálló étel, amely ma a tálak, gabonafélék saláták sokat, vagy akkor használja, mint egy útmutató, hogy megszervezze az ételek között első, második, köret, a reggeli, ebéd, vacsora, snack.

Zöldségek és zöldségek

Zöldségek és zöldségekHagyjuk abba, hogy csak köretként képzeljük el őket, a zöldségek és zöldségek az étel fő főszereplői. Ezek gazdag gyulladásgátló anyagok, rost, ásványi sók, vitaminok, és az arca annyi kötet, van egy alacsony kalóriabevitel.

A zöldségeknek mindig másnak kell lenniük, próbálva megváltoztatni a színeket. Tehát válasszon: brokkoli, spenót, mángold, kelbimbó, cikória, cukkini, sárgarépa, paradicsom, karfiol, saláta, spárga, kelkáposzta, fekete káposzta…

Hogyan szakács őket? Nyers és főtt: főzés részben megszünteti a vitaminokat, de megkönnyíti a felszívódását a béta-karotin, egy erős antioxidáns, hasznos a sejtek egészségét.

A burgonyát korlátozni kell, mert növelik a vércukorszintet (ami hamarosan éhes lesz). Mivel túlnyomórészt összetett szénhidrátokból (keményítőkből) állnak, a gabonafélék alternatívájának kell tekinteni őket.

Engedélyezett édesburgonya, amely ehelyett alacsony glikémiás indexű. Előnye: a rostok segítenek szabályozni a tápanyagok felszívódását, lassítják a cukrok felszívódását, elősegítik a telítettség érzését. Nem csak, hogy: jóllaknak, mert terjedelmes, kevés kalóriát.

Következtetések: példák a kiegyensúlyozott ételek összetételére. Az egészséges étel elve az, hogy praktikus és gyors útmutató legyen, hogy túllépjen az összetevők, kalóriák stb. de biztos benne, hogy jól és egészségesen eszik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*