Minden második 60 éves férfinak magas a vérnyomása

Fiecare al doilea om suedez în 60 de ani are tensiune arterială crescută – fără să știe asta. Și dintre cei diagnosticați, doar câțiva ating scopul tratamentului. Acest lucru este în ciuda faptului că toate cercetările arată că este foarte important să scadă tensiunea arterială. Fiecare bărbat în vârstă de 60 de ani are hipertensiunetensiune arterială crescută este de obicei numită “boala tăcută”, deoarece rareori dă simptome. Din păcate, face rău mare corpului. Riscul de accident vascular cerebral, dar și de insuficiență cardiacă, atac de cord și probleme renale crește.

Jumătate dintre bărbați aveau tensiune arterială crescută fără să știe

Jumătate dintre bărbați aveau tensiune arterială crescută fără să știeAxel Carlsson este farmacist și a făcut mai multe studii privind bolile cardiovasculare. Acum câțiva ani a scris un tratat despre hipertensiune arterială. Peste 4.000 de persoane au fost incluse în studiu, care au arătat că jumătate dintre bărbați și o treime dintre femei au avut hipertensiune arterială, fără să știe. Majoritatea celor diagnosticați nu au reușit, de asemenea, să atingă tensiunea arterială țintă: 78% dintre bărbați și 67% dintre femei au fost sub-tratate.

De ce depinde? “Există probabil mai multe explicații”, spune Axel Carlsson. Mulți pacienți ar avea nevoie probabil de mai multe medicamente pentru a obține o reducere eficientă a tensiunii arteriale. O posibilă explicație poate fi că medicii nu fac întotdeauna o urmărire adecvată după ce au stabilit în tratament. În plus, mulți oameni nu doresc să ia mai multe medicamente. Înțelegerea este, în general, scăzută, www.Detonic.ro deoarece este necesară.

Astăzi, liniile directoare sunt că un pacient cu tensiune arterială moderată ar trebui să încerce mai întâi schimbarea stilului de viață timp de trei luni. Dacă nu s- a obţinut reducerea dorită a tensiunii arteriale, trebuie început tratamentul cu medicamente. Adesea, sunt necesare cel puțin două tipuri de medicamente.

De câțiva ani, medicamentele fără protecție prin brevet au fost disponibile în toate grupurile farmaceutice. Libertatea de a alege medicamentele care sunt cel mai bine tolerate a crescut astfel. Toate medicamentele scad tensiunea arterială în principiu la fel de bine, dar unele soiuri dau mai puține efecte secundare. Puține efecte secundare cresc șansa ca pacientul să continue tratamentul. Într-un studiu olandez, peste 60% dintre pacienți au rămas pe antagoniști ai receptorilor angiotensinei II după 400 zi. Pentru pacienții cărora li s-au prescris diuretice, procentul a fost de numai 40%.

Important pentru a urmări dacă aveți alți factori de risc

Important pentru a urmări dacă aveți alți factori de riscPacienții care au dezvoltat deja o boală de inimă au adesea o tensiune arterială mai bine controlată decât altele. De regulă, acești pacienți sunt mai motivați, în plus, liniile directoare sunt mai clare. Mulți pacienți cu inimă prezintă, de asemenea, simptome cum ar fi angina pectorală dacă opresc tratamentul. Menținerea tensiunii arteriale sub control este deosebit de importantă dacă aveți alți factori de risc, cum ar fi grăsimile crescute în sânge, diabetul sau dacă fumați. Cu cât mai mulți factori de risc, cu atât este mai mare riscul complicațiilor.

Axel Carlsson subliniază că obiceiurile de viață sănătoase pot afecta toți factorii de risc. Medicamente tensiunii arteriale practic afectează numai tensiunii arteriale. Cu siguranță nu trebuie să ignorați dieta și sfaturile de exercițiu Doar pentru că aveți tensiunea arterială sub control cu ajutorul medicamentelor.

Exercitarea, un procent mare de fructe, legume și pești în dietă, scăderea în greutate și mai puțin stresul pot afecta pozitiv tensiunea arterială. Un aport redus de sare este ceva care a fost discutat de zeci de ani. În Suedia suntem mai mult sau mai puțin otrăviți cu sare. Planta alimentară recomandă un aport de sare de cinci grame pe zi. Suedezul mediu primește în sine 10 grame pe zi! Produsele din carne, brânza și fast-food-ul conțin adesea multă sare. Chiar și pâinea este o capcană de sare. Dacă vă coaceți propria pâine, puteți reduce cantitatea de sare sau puteți folosi sare minerală, spune Axel Carlsson.

Ar trebui să măsoare tensiunea arterială în mod regulat

Ar trebui să măsoare tensiunea arterială în mod regulatTensiunea arterială ar trebui să măsoare în mod regulat. Nu este întotdeauna necesar să mergeți la medic pentru ao face. Astăzi există dispozitive fiabile pentru a cumpăra în farmacii. În mediul sigur de acasă, tensiunea arterială este adesea mai mică. Când se măsoară la domiciliu, ar trebui să fie sub 135/85. La recepție, valoarea de referință este de 140/90.

O măsurare a tensiunii arteriale dă două valori, de exemplu 120/80 mmHg. Prima valoare este presiunea în exces, presiunea care apare atunci când inima contractează și pompează sângele. A doua valoare arată opresiunea, presiunea care predomină atunci când inima se relaxează. Presiunea variază în timpul zilei.

Valori limită pentru hipertensiune arterială, hipertensiune arterială:

  • Hipertensiune arterială ușoară: 140-159/90-99 mmHg
  • Hipertensiune arterială moderată: 160-179/100-109 mmHg
  • Hipertensiune arterială severă: 180 și mai mare / 110 și mai mare mmHg.

Există mai multe tipuri de medicamente. Lucrul obișnuit este că combinați mai multe diferite:

  • Diuretice – Este diuretic și reduce volumul sanguin, ceea ce scade tensiunea arterială. Au câteva efecte secundare grave, dar unii consideră că este greu să aibă pentru a merge la toaletă de multe ori.
  • Beta-blocante – Reduce influența anumitor hormoni asupra inimii, astfel încât ritmul cardiac scade și tensiunea arterială scade. Așa-numitele beta-blocante selective au numeroase efecte secundare.
  • Antagoniști de calciu – Eficacitatea este cel mai bine documentată la pacienții vârstnici.
  • Inhibitori ACE – Este vasodilatator și scade tensiunea arterială. Poate provoca tuse uscată și erupții cutanate.
  • Antagonişti ai receptorilor angiotensinei II – Sa demonstrat până acum că provoacă puține efecte secundare.

Discutați cu medicul dumneavoastră dacă sunteți deranjat de reacțiile adverse și puteți încerca un alt tratament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*